måndag 6 juli 2009

När katten är borta dansar råttorna på bordet...


Att inte Betty Boop och kompani skulle passa på med några extra dumheter under veckan som jag var upptagen i Visby var väl förstås att hoppas på för mycket. Redan på torsdagen hade dom lyckats skämma ut Borgholms kommun genom att ge sig på skaparen av filmen Ödeland samt komma med förtäckta hot mot föreningen Rällaskogens Vänner för att dom tillåtit sig att ha en länk till filmen på sin hemsida http://www.rallaskogen.blogspot.com/.

Betty Boop hade på sin ganska osmakliga blogg gått ut med ganska hotfulla anklagelser mot filmskaparen Stefan Olof Lundgren. Där kallar hon filmen "kränkande mot demokratin men framförallt kränkande mot ägarna av den aktuella marken". Den som sett filmen, följt med vad som hänt och läst uttalanden i pressen från markägarnas sida kan bara konstatera att filmen är en kontsnärlig skildring av en sann verklighet. Om att en länk till filmen fanns tillgänglig på Rällaskogens Vänners hemsida skrev Betty vidare: "Det ökar inte samarbetsmöjligheterna och inte heller tilltron till föreningen Rällaskogens Vänners ledning”. Detta kunde jag läsa om i på torsdagen, när jag via en hotelldator i Visby gick in på Ölandsbladets internetupplagahttp://www.olandsbladet.se/index.php?placid=3&placid_text=3&id=12408. Samtidigt uttalade sig kumpanen Eddie Forsman för Ölandsbladet i klart hotfulla ordalag: " – Jag hoppas att föreningen Rällaskogens Vänner inte står bakom filmen. För gör de det, ska jag jobba för att kommunen ska avsluta allt samarbete med den föreningen så fort som möjligt".

Man vill inte tro att det är sant! Betty Boop med kumpaner beter sig ungefär som makthavarna i Kreml efter Tingelinginslaget i den svenska eurovisionschlagerfinalen. Betty och Eddy har uppenbarligen ingen respekt för åsikts- och yttrandefrihet och tror att det är sådant som man kan kväsa med hot! Trots sitt sabbatsår kan dom verkligen skämma ut Borgholms kommun!

När katten är borta dansar råttorna på bordet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar