måndag 6 juli 2009

Gotlandsfärjans turlista


En förklaring till att man ser så få ölänningar i Visby kan ju vara att Gotlandsbolagets turlista Grankullavik - Visby omöjliggör för ölänningar att göra besök över dagen i Visby. Och har man inte känningar kan det vara stört omöjligt att få tag på övernattning i Visby under sommarsäsongen i varje fall till någorlunda rimligt pris. Som bekant är ju tyvärr bara på sommaren som färjlinjen mellan öarna är igång.

Färjan går mitt på dagen från Visby till Grankullavik, där den vänder direkt efter av- och ombordlastning av bilar och passagerare och går tillbaka till Visby.

Har försökt övertyga en och annan med möjlighet att påverka turlistorna om att det borde kunna bli betydligt bättre beläggning på denna färjlinje om färjan låg i hamn över natten i Grankullavik och gick till Visby på morgonen och tillbaka till Grankullavik på kvällen. Då kunde inte bara ölänningar utan även dom tusentals campinggästerna och andra sommarboende på norra Öland ta färjan över och tillbringa en dag i Visby. Visby är ju en fantastisk stad, så för ölandsturisterna skulle detta säkert kunna vara lockande att göra och Gotlandsbolaget skulle kunna få betydligt fler resande och mestadels fulla färjor på linjen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar